Welkom in Nationaal Park De Groote Peel 

Fietsroute 'Heerlijk fietsen door de Peelstreek'. Deze bijzondere fietsroute (55 km) verbindt alle gastheren en het netwerk van bezoekerscentra en laat de mooiste plekken van het Peelgebied zien.

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven.

Het gebied is ruim 1400 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen, hoogspanningsleidingen of andere ontsierende infrastructurele werken. Dat is best zeldzaam in Nederland! Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel - Asten - Nederweert. Staande in het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op.

De Groote Peel is een van de weinig restanten die over zijn van het onafzienbare hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu wandelt men er naar hartenlust! Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers de turf, 'het zwarte goud van de Peel', uitgroeven.


Kijk ook naar de uitzending van L1
"De natuur op zijn mooist tijdens de Indian Summer",
opgenomen in Nationaal Park De Groote Peel. 

Ontdekkaart 

De Ontdekkaart (verkrijgbaar bij BuitenCentrum De Pelen) geeft een leuk beeld van wat er in het park te beleven is.

afdrukken