Gastheren van Nationaal Park De Groote Peel

Op 19 april zijn vijftien recreatieondernemers benoemd tot gastheren van Nationaal Park De Groote Peel. Bezoekers van het Nationaal Park kunnen bij de gastheren terecht voor informatie over het gebied en over verschillende activiteiten die in het park en in de regionale musea plaatsvinden. Jan Tindemans, voorzitter overlegorgaan Nationaal Park De Groote Peel, reikte het certificaat en een gevelbordje uit waaraan de gastheren te herkennen zijn.

In vijf middagen leerden de gastheren en -vrouwen alles over veen en turf, de ontstaansgeschiedenis van het park, over turfstekers, flora en fauna, maar ook over gemarkeerde wandelroutes en activiteiten. De cursisten wandelden in de natuurgebieden en bezochten musea in de omgeving die het verhaal van de peel vertellen.

Samenwerking

De cursus in Nationaal Park De Groote Peel kreeg een extra regiocomponent via samenwerking met de bezoekerscentra en musea die aansluiten op het thema 'veen en turf': het Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten, Streekmuseum 't Land van Peel en Maas in Helden, Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind, het Peelmuseum in America en natuurlijk het Buitencentrum De Pelen in Ospel.

De organisatie van de cursus gastheerschap Nationaal Park De Groote Peel was in handen van IVN Limburg in nauwe samenwerking met beheerder Staatsbosbeheer, de genoemde musea in de regio en Koninklijke Horeca, lltb en Recron. De cursus werd mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. Kijk voor meer informatie op www.np-degrootepeel.nl.

afdrukken